5 metode prin care HR Managerii isi pot motiva angajatii - Your strategic HR partner - Smartree

5 metode prin care HR Managerii isi pot motiva angajatii

Angajatii reprezinta un factor cheie in cadrul oricarei companii, iar motivarea si retentia acestora se numara printre obiectivele principale ale oricarui manager de resurse umane. Daca o companie asteapta de la un angajat performanta, implicare si rezultate, nici de cealalta parte a baricadei cerintele nu sunt mai prejos, astfel ca nu trebuie niciodata pierdute din vedere nevoile oamenilor.

Rolul unui manager de resurse umane in identificarea nevoilor angajatilor este esențial. Prin diverse mijloace, acesta poate veni in intampinarea asteptarilor angajatilor, care de cele mai multe ori au nevoie ca munca lor sa fie recunoscuta si recompensata.

Iata 5 pasi simpli, care, pusi in aplicare, pot schimba realmente lucrurile intr-o companie:

1. Pastreaza tot timpul o comunicare deschisa si transparenta

Orice companie isi doreste ca fiecare angajat sa dea la locul de munca tot ce are el mai bun. Pentru ca acest lucru sa se intample, si angajatul, la randul lui, are nevoie din partea organizatiei din care face parte de deschidere si comunicare. Un bun manager de resurse umane trebuie sa fie constient de faptul ca tot timpul trebuie sa pastreze o comunicare deschisa si transparenta cu angajatii.

In momentul in care un angajat va sti ca poate sa vorbeasca deschis despre problemele cu care se confrunta, fie pe plan profesional sau chiar si personal, va simti ca apartine acelui loc. Ba mai mult, daca acea problema isi gaseste si rezolvare cu sprijinul HR managerului, se va simti apreciat si se va implica si mai mult in activitatile pe care le desfasoara.

2. Stabileste obiective specifice care pot fi atinse

Atunci cand exista un obiectiv clar de atins, angajatii devin mult mai motivati si munca lor capata un alt sens. Cu un obiectiv foarte bine setat, vor intelege mult mai usor atat viziunea companiei, cat si rolul lor in aceasta viziune. Odata ce au inteles care este rolul lor in imaginea de ansamblu, obiectivul lor va coincide cu cel al companiei si vor deveni mai implicati in activitatile pe care le desfasoara.

O mai buna motivatie a angajatului poate fi obtinuta si prin stabilirea unor obiective masurabile. Prin stabilirea unei masuri, ii va fi mult mai usor angajatului sa isi dea seama ca a atins un anume obiectiv si astfel va simti ca este pe drumul cel bun si va fi mult mai motivat sa duca lucrurile la urmatorul nivel.

3. Arata-le ca iti pasa

Exista o multitudine de moduri prin care le poți demonstra angajatilor ca iti pasa de ei, trebuie doar sa identifici pentru fiecare in parte cea mai potrivita cale pentru a face acest lucru. In timp ce unii oameni considera cuvantul „mulțumesc” un semn de recunoastere si apreciere, altii apreciaza numai recompensele financiare. Important este sa te asiguri ca fiecare in parte se simte apreciat.

Un alt mod de arata angajatilor ca sunt importanti pentru companie este de a organiza diferite petreceri pentru a marca diverse ocazii speciale precum ziua de 8 Martie sau Ziua Copilului.

Sa le arati angajatilor ca apreciezi munca lor si ca iti pasa de ei este poate cea mai sigura cale de a-i motiva si de a-i determina sa fie din ce in ce mai buni in ceea ce fac.

4. Asigura-te ca exista un echilibru intre viata profesionala si personala a angajatilor tai

Este un lucru cert faptul ca tuturor le este greu sa gaseasca echilibrul perfect intre viata profesionala si cea personala. Cu toate acestea, un manager de resurse umane isi poate ajuta angajatii sa aiba o viata mai fericita la munca, si de ce nu, si acasa. Cum poti face acest lucru? In primul rand, trebuie sa te asiguri ca angajatii au suficient timp liber pentru a se reconecta cu familia si cu prietenii. Pe langa zilele obisnuite de concediu, angajatii pot fi recompensati si cu alte zile libere, acordate de companie fie de ziua lor de nastere sau cu alte ocazii speciale.

De asemenea, un rol important in pastrarea unui echilibru optim intre viata profesionala si cea personala il joaca flexibilitatea. Un program de lucru flexibil ii ajuta pe multi angajati sa isi rezolve o mare parte din problemele personale astfel incat atunci cand isi desfasoara activitatile profesionale sa reuseasca sa se focuseze pe ceea ce au de facut si sa fie mult mai productivi.

5. Incearca sa implici angajatii in luarea deciziilor

Piloni cheie in cadrul oricarei organizatii, angajatii pot reprezenta o resursa valoroasa si cand vine vorba de luarea unor decizii importante in cadrul companiior din care fac parte. Fiind implicati in procesele interne care se desfasoara in companie, ei pot avea o perspectiva unica asupra a ceea ce poate fi schimbat.

Pe langa obtinerea unei perspective valoroase, daca iti implici angajatii in luarea deciziilor le vei permite acestora sa aiba si o privire de ansamblu asupra modului in care pot fi imbunatatite produsele si serviciile companiei, iar acest lucru cu siguranta le va spori motivația și productivitatea.

Leave a Comment

Solicita o oferta!

Newsletter

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR
Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.

Parteneriate

About ADP (NASDAQ – ADP) Designing better ways to work through cutting-edge products, premium services and exceptional experiences that enable people to reach their full potential. HR, Talent, Benefits, Payroll and Compliance informed by data and designed for people. Learn more at www.adp.com. ADP, the ADP logo, and Always Designing for People are trademarks of ADP, LLC.

Suntem membri

Certificate