Interviul de plecare reprezinta o oportunitate pentru departamentul HR sa obtina informatii despre lucrurile bune din organizatie si despre ceea ce ar trebui imbunatatit, deci indicatori ai sanatatii organizationale.
Ce asteptari ai avut de la noi atunci cand te-ai angajat? Care sunt motivele pentru care parasesti compania? Cum ti se pare organizarea in cadrul departamentului in care ai lucrat? Un intreg chestionar din cadrul procesului asociat interviului de plecare ajuta in identificarea indicatorilor cu privire la organizatie.
Insa un interviu de plecare individual reprezinta doar o parte a intregii imagini, iar centralizarea informatiilor poate fi un lucru dificil, mai ales daca fluxul de plecari din companie este unul considerabil. Tocmai de aceea modulul MyStaff Exit Interview prin intermediul caruia poti gestiona interviurile de plecare este o resursa de informatii utile pentru optimizarea organizationala.
Interviul de plecare, functionalitatea care iti creste eficienta cu 80%
Prin centralizarea motivelor si calcularea indicatorilor de sanatate ai organizatiei castigi pana la 80% din timpul pe care l-ai fi alocat unui interviu de plecare clasic (tiparire si distribuire chestionar, centralizare raspunsuri, realizare rapoarte), care oricum, in aceasta perioada in care telemunca primeaza, ar fi extrem de dificil de gestionat.
Cu ajutorul noii functionalitati, departamentul de resurse umane va avea mai putine activitati si se va concentra pe rapoartele si analizele pentru identificarea starii de sanatate a organizatiei. Astfel, interviul de plecare, ca functionalitate in MyStaff, ajuta organizatia si departamentul de HR in special:
- Sa usureze luarea de decizii in procesul de retentie a angajatilor;
- Sa aiba acces instant la indicatorii calculati cu privire la sanatatea organizatiei si fluctuatia de personal;
- Sa identifice, prin acces rapid, motivele de plecare extrase din chestionare, stocate electronic si centralizate.
Interviul de plecare este o extensie a modulului Personnel cu ajutorul careia specialistul HR configureaza tipuri de chestionare, cu posibilitatea de a avea chestionare multiple, folosite in functie de departament, functie etc.
Profesionistul HR poate defini formulare si tipuri de intrebari si de raspuns pentru a avea un chestionar dinamic si usor de folosit de angajati.
O zona aparte o reprezinta rapoartele generate in functie de chestionarele completate la interviul de plecare. Informatiile disponibile in forma grafica ofera indici despre sanatatea organizatiei – fluctuatie de personal, cele mai comune motive care au dus la plecare, punctele forte ale organizatiei si alte informatii, in functie de intrebarile din chestionar.
Ca functionalitate in modulul Employee SelfService (ESS), interviul de plecare se activeaza imediat dupa ce incetarea contractului a fost introdusa in sistem. Pe toata perioada preavizului, angajatul care urmeaza sa plece din companie are acces la chestionar.
Mai mult, acesta vizualizeaza un mesaj de notificare prin care este invitat sa completeze interviul de plecare dupa fiecare login in ESS.
Esti interesat sa afli feedback-ul angajatilor si indicatorii de sanatate ai organizatiei tale? Contacteaza-ne!